|
||||
Masłododany przez: patryshia Jak klarować masło? Masło rozpuszczamy na niewielkiej patelni, odszumowujemy i zalewamy, pozostawiając jednak osad z dna. Do czego potrzebne jest klarowne masło? Przede wszystkim do pieczenia /w przypadku normalnego masła pali się zawarta w nim serwatka/ oraz do sporządzania sosów maślanych /wszystkie odmiany sosu holenderskiego/. Gdy masło... więcej![]() Jak pozbyć się nieprzyjemnego zapachu z kuchenki mikrofalowejdodany przez: trini6 Aby skutecznie pozbyć się brudu i nieprzyjemnego zapachu z kuchenki mikrofalowej do połowy szklanki wrzącej wody wsyp 2 łyżeczki proszku do pieczenia i wstaw do mikrofalówki na ok. 6-7 minut. Niemiły zapach zniknie i łatwiej doczyścisz kuchenkę. więcej![]() Sałatka z sosemdodany przez: Ania K. Sałatka z sosem wstawiona do lodówki, zwykle na drugi dzień nie zachęca do skosztowania, ponieważ często gromadzi się płyn.. więcej![]() Klarowny rosółdodany przez: anlolek Rosół oraz wywary z ryb i warzyw należy gotować bez przykrycia. Będą wówczas klarowne. więcej![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|