Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Jasny krupnik

dodany przez: Marzena ważne solenie więcej więcej

Masło

dodany przez: patryshia Jak klarować masło? Masło rozpuszczamy na niewielkiej patelni, odszumowujemy i zalewamy, pozostawiając jednak osad z dna. Do czego potrzebne jest klarowne masło? Przede wszystkim do pieczenia /w przypadku normalnego masła pali się zawarta w nim serwatka/ oraz do sporządzania sosów maślanych /wszystkie odmiany sosu holenderskiego/. Gdy masło... więcej więcej

Jak pozbyć się nieprzyjemnego zapachu z kuchenki mikrofalowej

dodany przez: trini6 Aby skutecznie pozbyć się brudu i nieprzyjemnego zapachu z kuchenki mikrofalowej do połowy szklanki wrzącej wody wsyp 2 łyżeczki proszku do pieczenia i wstaw do mikrofalówki na ok. 6-7 minut. Niemiły zapach zniknie i łatwiej doczyścisz kuchenkę. więcej więcej

Sałatka z sosem

dodany przez: Ania K. Sałatka z sosem wstawiona do lodówki, zwykle na drugi dzień nie zachęca do skosztowania, ponieważ często gromadzi się płyn.. więcej więcej

Krupnik

dodany przez: SylwiaLilianna Krupnik solimy więcej więcej

schab

dodany przez: domciak suchy schab ? już nie! więcej więcej

Klarowny rosół

dodany przez: anlolek Rosół oraz wywary z ryb i warzyw należy gotować bez przykrycia. Będą wówczas klarowne. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher