|
||||
Klarowny rosółdodany przez: anlolek Rosół oraz wywary z ryb i warzyw należy gotować bez przykrycia. Będą wówczas klarowne. więcej![]() Pękające ziemniaki podczas pieczeniadodany przez: patryshia ponakłuwać wcześniej każdy ziemniak widelcem więcej![]() paląca cebuladodany przez: karoolla1987 aby cebula nie palila tak w oczy podczas krojenia nalezy wlozyc ja na jakies 20 min do zimnej wody.wtedy podczas obierania nie beda ulatniac sie z niej soki więcej![]() Rybydodany przez: aleksa6 Przed smażeniem ryby bardzo ościste (np. leszcz, krąp, płoć itp.) dobrze jest lekko ponacinać po bokach. Nacięcia skóry powinny przebiegać przez całą szerokość ryby, równolegle co 1 cm, lekko skośnie do przebiegu ości. Drobne ości w procesie smażenia ulegną wtedy stopieniu lub przynajmniej skruszeniu. Estetyczne nacięcie ryby w połączeniu z... więcej![]() Jak pozbyć się nieprzyjemnego zapachu z kuchenki mikrofalowejdodany przez: trini6 Aby skutecznie pozbyć się brudu i nieprzyjemnego zapachu z kuchenki mikrofalowej do połowy szklanki wrzącej wody wsyp 2 łyżeczki proszku do pieczenia i wstaw do mikrofalówki na ok. 6-7 minut. Niemiły zapach zniknie i łatwiej doczyścisz kuchenkę. więcej![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|