Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Obieranie ogorkow

dodany przez: Marzena kierunek obierania więcej więcej

Kruche ciasteczka

dodany przez: Marzena dodaj octu winnego więcej więcej

Aromatyczny olej

dodany przez: Marzena pomoże rozmaryn więcej więcej

Jarzyny

dodany przez: paula26013 oczyścić z robaków można wkładając je na parę minut do wody z solą. (1928) więcej więcej

Przypalone ciasto

dodany przez: paula26013 Możesz takie ciasto uratować wystarczy, że zetrzesz przy pomocy tarki spaloną warstwę, jeśli przypaleniu uległ wierzch to po usunięciu spalonej warstwy polej ciasto polewą. Lepiej jednak zapobiegać przypaleniu ciasta. Dobrym sposobem jest przykrywanie piekącego się ciasta kawałkiem folii aluminiowej lub papieru do pieczenia – najpierw... więcej więcej

Aby ciasto sie nie przypaliło

dodany przez: Marzena ciasto nie przypali sie od spodu więcej więcej

Awokado - co zrobić by dip nie zmieniał koloru

dodany przez: patryshia Co zrobić, gdy kolor dipów z mocno dojrzalego avocado, po jakims czasie robi sie nieciekawy (cementowy)? Podobno jak sie wrzuci do dipu z avocado jego pestke, to nie zmienia koloru, ale nie probowalam. Jesli robie dip z avocado uzywam plastikowego noza do obierania i drewnianego tluczka do roztarcia. W ten sposob avocado nie zdazy stracic... więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher