Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Przypalone ciasto

dodany przez: paula26013 Możesz takie ciasto uratować wystarczy, że zetrzesz przy pomocy tarki spaloną warstwę, jeśli przypaleniu uległ wierzch to po usunięciu spalonej warstwy polej ciasto polewą. Lepiej jednak zapobiegać przypaleniu ciasta. Dobrym sposobem jest przykrywanie piekącego się ciasta kawałkiem folii aluminiowej lub papieru do pieczenia – najpierw... więcej więcej

Robimy galaretkę

dodany przez: Marzena nie dodaj kiwi ani ananasa więcej więcej

Zapach cebuli

dodany przez: anka1984 Aby pozbyć się zapachu cebuli z rąk i noża, najpierw opłucz je zimną wodą, a potem dopiero umyj w ciepłej. więcej więcej

Musztarda

dodany przez: posti Musztarda w słoiku. więcej więcej

Biszkopt

dodany przez: trini6 Biszkopt będzie puszysty jeżeli do ubijanych żółtek dodamy łyżkę wody gorącej, a do białek łyżkę wody zimnej. więcej więcej

Awokado - co zrobić by dip nie zmieniał koloru

dodany przez: patryshia Co zrobić, gdy kolor dipów z mocno dojrzalego avocado, po jakims czasie robi sie nieciekawy (cementowy)? Podobno jak sie wrzuci do dipu z avocado jego pestke, to nie zmienia koloru, ale nie probowalam. Jesli robie dip z avocado uzywam plastikowego noza do obierania i drewnianego tluczka do roztarcia. W ten sposob avocado nie zdazy stracic... więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher