Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

barwny ryż

dodany przez: cohenna aby ryż był żółty więcej więcej

kompot z rabarbaru

dodany przez: cohenna kompot będzie mniej kwaśniy więcej więcej

zwmocnienie zapachu jabłek

dodany przez: cohenna użyjmy soli więcej więcej

sól w solniczce

dodany przez: cohenna aby nie zbiła się w bryłki więcej więcej

zapach ryb

dodany przez: aleksa6 zapach ryb usuwamy z naczyń przez moczenie w wodzie z solą lub w fusach z kawy zbożowej. więcej więcej

tłuszcz nie pryska z patelni

dodany przez: aleksa6 tłuszcz nie pryska z patelni, gdy przed smażeniem potrawy wrzucimy na rozgrzany tłuszcz trochę soli więcej więcej

ser biały nie kwaśnieje

dodany przez: aleksa6 ser biały nie kwaśnieje, gdy zawinęty w bibułkę zamoczymy go na 12 h w przegotowanej, ostudzonej wodzie, następnie osuszamy bibułkę i zawijamy ser w chustkę. Podobnie można odświeżyć stwardniały, żółty ser, który pod wpływem tego zabiegu zmienia niestety kolor, lecz smak nie ulega zmianie; więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher