Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Przesolona zupa

dodany przez: major161 Przesolona zupa więcej więcej

ziemniaki

dodany przez: diduś zeby starte ziemniaki nie zczerniały wystarczy do nich dodac troche smietany więcej więcej

Slony owczy ser

dodany przez: Marzena zimna woda więcej więcej

Klarowny olej

dodany przez: Marzena pomoze sól. więcej więcej

Aby nie wypłynęło białko...

dodany przez: anlolek Aby z pękniętego podczas gotowania jajka nie wypłynęło białko... więcej więcej

Obieranie pomidorów

dodany przez: patryshia Jeśli polejesz pomidor wrzątkiem i natychmiast ochłodzisz, bez trudu zejdzie z niego skórka. więcej więcej

Zupa

dodany przez: paula26013 gdy jest przesolona należy dodać białko albo dwa i następnie przecedzić ścięte. Można też wrzucić dwa surowe ziemniaki, które podczas gotowania wchłoną nadmiar soli. klarowny rosół do gotowania dodaj skorupkę od jajka. ładny kolor rosołu do gotowania wrzuć przyrumienioną połówkę cebuli lub kawałek suchego żółtego sera. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher