Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Nie gotuj zimnych jaj

dodany przez: major161 Nie gotuj zimnych jaj więcej więcej

Sposób na sypki ryż

dodany przez: trini6 ryż będzie idealnie sypki, jeśli podczas gotowania, kilka razy doda się do niego nieco zimnego mleka więcej więcej

Ananas w doniczce

dodany przez: Marzena mozesz wykorzystac korone więcej więcej

Dodaj cukru do zielonego groszku

dodany przez: patryshia Świeży groszek nie straci podczas gotowania zielonego koloru, poza tym będzie wyjątkowo kruchy, jeśli dodasz do wody trochę cukru. Tak samo mrożony groszek powinno się gotować z cukrem - jest wtedy smaczniejszy. więcej więcej

Ziemniaki do gotowania

dodany przez: aleksa6 Ziemniaki do gotowania zalewa się wrzątkiem z solą - będą smaczniejsze i zatrzymują więcej składników odżywczych. więcej więcej

wilgotna sól

dodany przez: karoolla1987 Sól w solniczce nie zwilgotnieje, nie potworzą się grudy, jeśli na dno włożymy kilka ziarenek ryżu w (który wchłania wodę) lub wsypiemy odrobinę mąki ziemniaczanej. więcej więcej

Rozmiękłe ciasto owocowe

dodany przez: patryshia przed ułożeniem owoców na cieście, posypać go można tartą bułką albo mielonymi orzechami czy migdałami, wtedy ciasto tak szybko nie rozmięknie więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher