|
||||
Co zrobić aby kotlety były miękkie i soczystedodany przez: trini6 trzeba dobrze pokroić mięso - zawsze w poprzek włókien. Mięso pokrój w grubsze plastry (ok 1,5-2 cm) i rozbij tłuczkiem. Polędwica wołowa nie wymaga rozbijania, wystarczy pokrojone kawałki mięsa spłaszczyć dłońmi więcejCiepłe bułeczki na śniadaniedodany przez: trini6 jeśli chcemy mieć ciepłe bułeczki na śniadanie po wyciągnieciu ich z piekarnika jest na to jeden prosty sposób: na dnie koszyczka na pieczywo wystarczy położyć odpowiednio przycięty arkusik folii aluminowej błyszczącą stroną do góry, a dopiero potem włyłożyc koszyczek lnianą lub bawełnianą serwetką. Folia będzie odbijać ciepło, którym... więcejPachnący biały kalafiordodany przez: trini6 przed ugotowaniem główkę trzeba dokładnie opłukać i odciąć listki, które mogą zabarwić wodę. Kalafior na pewno nie ściemnieje i bedzie miał przyjemny zapach, jeśli do wody dodamy trochę soku z cytryny lub pół szklanki mleka. Można ugotować go też w samym mleku. Będzie miał wtedy delikatniejszy smak więcejJędrna roszponkadodany przez: trini6 zdarza się że listki są nieco przywiędłe, wtedy przed zrobieniem sałatki zanurza się ją dosłownie na 10-20 sekund, w lodowatej wodzie (np. schłodzonej kostkami lodu) więcej |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|