Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Parzenie kapusty na gołąbki

dodany przez: Marzena potrzebna odrobina oleju więcej więcej

Chrupiące ziemniaki

dodany przez: Marzena użyj mąki więcej więcej

Obieranie ziemniaków ze skórki

dodany przez: Marzena użyj zimnej wody więcej więcej

Ciasto na placki ziemniaczane

dodany przez: Marzena potrzebna marchew więcej więcej

Banany

dodany przez: Evika Zwróćmy uwagę na to, by obrane i pokrojone banany nie leżały zbyt długo, gdyz mogą ściemnieć. Należy je zatem zacząć smażyć jak najszybciej. więcej więcej

jak przygotowac wywar

dodany przez: patryshia Podstawę wielu zup - rosół instant możemy zastąpić samodzielnie przygotowanym wywarem. Przyrządza się go z mięsa, kości lub drobiu, ryb, jarzyn, bądź z grzybów. Mięso na wywar umieszcza się w zimnej wodzie, którą powoli doprowadza się do wrzenia. Wywary mięsne dzieli się na jasne i ciemne. Mięso, kości i jarzyny przed ugotowaniem piecze się... więcej więcej

Nadziewanie warzyw

dodany przez: patryshia Wydrążone warzywa wypełniamy nadzieniem dosyć luźno. Jeżeli farszu będzie za dużo, lub gdy go za mocno ubijemy, warzywa popękają w trakcie pieczenia. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher