|
||||
ser biały nie kwaśniejedodany przez: aleksa6 ser biały nie kwaśnieje, gdy zawinęty w bibułkę zamoczymy go na 12 h w przegotowanej, ostudzonej wodzie, następnie osuszamy bibułkę i zawijamy ser w chustkę. Podobnie można odświeżyć stwardniały, żółty ser, który pod wpływem tego zabiegu zmienia niestety kolor, lecz smak nie ulega zmianie; więcej![]() żeby kawa byla swieżadodany przez: marcinos14 Czarna kawa będzie aromatyczniejsza, jeżeli przed zaparzeniem wstawimy zamkniętą puszkę na parę minut do ogrzanego piekarnika. więcej![]() Latwe obieranie orzechowdodany przez: Marzena Usunięcie lusek z orzechow jest bardzo proste. więcej![]() smażenie kotletów mielonychdodany przez: karoolla1987 Przed smażeniem kotletów mielonych posyp patelnię solą. Kotlety będą się smażyć we własnym sosie, nie przywierając do patelni. więcej![]() Co zrobić aby kotlety były miękkie i soczystedodany przez: trini6 trzeba dobrze pokroić mięso - zawsze w poprzek włókien. Mięso pokrój w grubsze plastry (ok 1,5-2 cm) i rozbij tłuczkiem. Polędwica wołowa nie wymaga rozbijania, wystarczy pokrojone kawałki mięsa spłaszczyć dłońmi więcej![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|