Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Sposób na pryskający tłuszcz

dodany przez: Marzena potrzebna szczypta soli lub skorka chleba więcej więcej

ser biały nie kwaśnieje

dodany przez: aleksa6 ser biały nie kwaśnieje, gdy zawinęty w bibułkę zamoczymy go na 12 h w przegotowanej, ostudzonej wodzie, następnie osuszamy bibułkę i zawijamy ser w chustkę. Podobnie można odświeżyć stwardniały, żółty ser, który pod wpływem tego zabiegu zmienia niestety kolor, lecz smak nie ulega zmianie; więcej więcej

żeby kawa byla swieża

dodany przez: marcinos14 Czarna kawa będzie aromatyczniejsza, jeżeli przed zaparzeniem wstawimy zamkniętą puszkę na parę minut do ogrzanego piekarnika. więcej więcej

Wilgotny makowiec

dodany przez: Marzena Aby makowiec był bardziej wilgotny więcej więcej

Latwe obieranie orzechow

dodany przez: Marzena Usunięcie lusek z orzechow jest bardzo proste. więcej więcej

smażenie kotletów mielonych

dodany przez: karoolla1987 Przed smażeniem kotletów mielonych posyp patelnię solą. Kotlety będą się smażyć we własnym sosie, nie przywierając do patelni. więcej więcej

Co zrobić aby kotlety były miękkie i soczyste

dodany przez: trini6 trzeba dobrze pokroić mięso - zawsze w poprzek włókien. Mięso pokrój w grubsze plastry (ok 1,5-2 cm) i rozbij tłuczkiem. Polędwica wołowa nie wymaga rozbijania, wystarczy pokrojone kawałki mięsa spłaszczyć dłońmi więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher