Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

ser biały nie kwaśnieje

dodany przez: aleksa6 ser biały nie kwaśnieje, gdy zawinęty w bibułkę zamoczymy go na 12 h w przegotowanej, ostudzonej wodzie, następnie osuszamy bibułkę i zawijamy ser w chustkę. Podobnie można odświeżyć stwardniały, żółty ser, który pod wpływem tego zabiegu zmienia niestety kolor, lecz smak nie ulega zmianie; więcej więcej

. Aby stwierdzić, czy tłuszcz na patelni jest wystarczająco ogrzany

dodany przez: major161 . Aby stwierdzić, czy tłuszcz na patelni jest wystarczająco ogrzany więcej więcej

Sposób na pryskający tłuszcz

dodany przez: Marzena potrzebna szczypta soli lub skorka chleba więcej więcej

Zimne napoje

dodany przez: patryshia Co prawda zimne napoje można już kupić w każdym sklepie, lecz te "fabryczne" nie zawsze są zdrowe i tanie. Warto więc wrócić do starych przepisów i samemu przygotować naprawdę doskonałe i niedrogie napoje orzeźwiające. Najpopularniejszym zimnym napojem jest ice tea. Schłodzona herbata z dodatkami doskonale gasi pragnienie, a jej... więcej więcej

Zioła

dodany przez: anka1984 Zioła najlepiej dodawać do potraw pod koniec gotowania. Wtedy zachowują najwięcej zapachu. więcej więcej

Wilgotny makowiec

dodany przez: Marzena Aby makowiec był bardziej wilgotny więcej więcej

Latwe obieranie orzechow

dodany przez: Marzena Usunięcie lusek z orzechow jest bardzo proste. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher