Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Brzoskwinie do ciasta

dodany przez: russet Podczas kupowania owoców wybieraj te z gładką, lśniącą pozbawioną plam skórką. Lekko zwiędłe brzoskwinie można uratować, wkładając je na pewien czas do miseczki z zimną wodą - dzięki temu skórka odzyska gładkość. Do przyrządzania tortu można użyć też brzoskwiń z puszki. Syrop zachowujemy i wykorzystujemy do przyrządzenia galaretki. więcej więcej

Brzoskwinia

dodany przez: SylwiaLilianna Jeśli więcej więcej

Brzoskwinia

dodany przez: Marzena pomarszczona skorka więcej więcej

Brudny piekarnik, grill, brytfanna

dodany przez: patryshia należy posypać solą i podgrzewać, aż sól zbrązowieje, zetrzeć sól papierowym ręcznikiem i umyć wodą więcej więcej

Brudne garnki

dodany przez: patryshia doskonałym środkiem do czyszczenia chromowanych i stalowych garnków jest wywar ze szpinaku, kwas znajdujący się w szpinaku nadaje metalowym powierzchniom lśniący połysk więcej więcej

Brokuły i kalafiory

dodany przez: ewa1257 Gotowanie więcej więcej

Brokuły

dodany przez: patryshia Łodyżki brokuł gotuja sie wolniej niz kwatuszki, wiec by wszystko bylo ok, trzeba nalac wody tak, by po ulozeniu brokul kwoatuszkami do gory, woda zakrywala lodyzki ale kwiatuszkow juz nie. Wtedy kwiatuszki sie nie rozgotuja.. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher