Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Ziemniaki zwiędłe

dodany przez: aleksa6 Ziemniaki zwiędłe przed obraniem wkładamy na pół godziny do zimnej wody. Nabierają jędrności, dzięki czemu łatwiej je obierać. więcej więcej

a co z cytryną?

dodany przez: domciak sok z cytryny więcej więcej

ziemniaki ciemnienie

dodany przez: karoolla1987 ziemniaki więcej więcej

sernik

dodany przez: ewa1257 bardziej puszysty sernik więcej więcej

Zimny wałek do ciasta

dodany przez: patryshia przed użyciem wałka do ciasta włożyć go na min. godzinę do lodówki, nie będzie się wówczas przylepiało do niego ciasto więcej więcej

Masło poza lodówką

dodany przez: major161 Zalewając masło przegotowaną i schłodzoną wodą ze solą więcej więcej

Aby pieczeń została soczysta

dodany przez: trini6 zanim wstawi się wieprzowinę lub cielęcinę do piekarnika, najpierw włożyć mięso do wrzątku i obgotować przez kilka minut. Dzieki temu podczas pieczenia nie skurczy się i będzie bardzo soczysta więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher