Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

''ożywienie'' sałaty

dodany przez: karoolla1987 zwiędła słate skrop zimną wodą , owiń w ścierke kuchenna i wstaw na godzine do lodówki więcej więcej

zapach ryb

dodany przez: aleksa6 zapach ryb usuwamy z naczyń przez moczenie w wodzie z solą lub w fusach z kawy zbożowej. więcej więcej

Wino do kompotu

dodany przez: patryshia kompot nabierze bardziej delikatnego smaku, jeśli podczas gotowania doleje się do niego trochę wina więcej więcej

Udany majonez

dodany przez: patryshia aby przyrządzany w domu majonez nie zwarzył się, wszystkie składniki powinny mieć jednakową temperaturę, a olej należy wlewać małymi porcjami więcej więcej

Świeże rzodkiewki

dodany przez: trini6 Rzodkiewki, a także wszelkie odmiany rzodkwi, będą dłużej świeże, jeśli ich nać będzie zanurzona w naczyniu z wodą. więcej więcej

sernik

dodany przez: ewa1257 bardziej puszysty sernik więcej więcej

ser biały nie kwaśnieje

dodany przez: aleksa6 ser biały nie kwaśnieje, gdy zawinęty w bibułkę zamoczymy go na 12 h w przegotowanej, ostudzonej wodzie, następnie osuszamy bibułkę i zawijamy ser w chustkę. Podobnie można odświeżyć stwardniały, żółty ser, który pod wpływem tego zabiegu zmienia niestety kolor, lecz smak nie ulega zmianie; więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher