Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Klarowny rosół

dodany przez: anlolek Rosół oraz wywary z ryb i warzyw należy gotować bez przykrycia. Będą wówczas klarowne. więcej więcej

piękny biszkopt

dodany przez: cohenna aby ciasto nie opadło więcej więcej

Gotowanie kukurydzy

dodany przez: trini6 Jeśli gotują kukurydzę dodasz trochę soku z cytryny, ziarna zachowają złocisty kolor. więcej więcej

Krewetki

dodany przez: patryshia Witam Smakoszy Krewetek! Zasada #1: Krewetki "gotuje sie" bardzo krotko, najwyzej minute, potem staja sie twarde i niesmaczne. Zasada #2: Po obraniu z lupinki nalezy plytko wzdluz rozciac grzbiet. Ukaze sie czarna niteczka, ktora nalezy usunac !!! /oczywiscie jesli krewetki sa mrozone nalezy je wpierw rozmorzic/ Zasada #3:... więcej więcej

Porady - sosy

dodany przez: patryshia Sosy wprawdzie nie są samodzielnym daniem, lecz jako dodatek do potraw należycie przyrządzone i odpowiednio dobrane są w stanie najskromniejszą nawet potrawę przekształcić w wyszukany przysmak. Oto kilka praktycznych rad na temat przyrządzania sosów: - Gdy chcemy zrobić w domu majonez, trzeba pamiętać o tym, by wszystkie składniki miały... więcej więcej

Cytrusy

dodany przez: Marzena należy wyszorować. więcej więcej

nadziewana pieczeń

dodany przez: cohenna farsz nie wypłynie podczas krojenia więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher