|
||||
Masłododany przez: patryshia Jak klarować masło? Masło rozpuszczamy na niewielkiej patelni, odszumowujemy i zalewamy, pozostawiając jednak osad z dna. Do czego potrzebne jest klarowne masło? Przede wszystkim do pieczenia /w przypadku normalnego masła pali się zawarta w nim serwatka/ oraz do sporządzania sosów maślanych /wszystkie odmiany sosu holenderskiego/. Gdy masło... więcejPlamy - sprzątanie w kuchnidodany przez: patryshia - Zlewozmywaki ze stqli nierdzewnej trzeba często wycierać suchą ścierką, bo woda może zostawić na ich powierzchni trudne do usunięcia plamy. Gdy już powstaną, trzeba je potrakktować ciepłym roztworem octu. - Baterie nad zlewozmywakami po wyczyszczeniu specjalnym środkiem można przetrzeć sokium z cytryny, aby były lśniące. - Naczyń ze szkła... więcej |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|