|
||||
Karpdodany przez: patryshia Po pierwsze powinien poplywac w wannie przynajmniej przez 3 dni zobaczysz ile swinstwa z niego wyplynie. Proponuje rowniez dzien wczesniej po oprawieniu i pokrojeniu na kawalki lekko posolic i oblozyc cebula - dosc duza iloscia. Niech sobie polezy do nastepnego dnia w chlodnym miejscu Moja babcia tak zawsze przygotowywala karpia i nikomu z... więcej![]() Lodydodany przez: patryshia Najlepsze lody powstaną, gdy dodamy do mleka śmietany. Tłuszcz zawarty w śmietanie zapobiegnie wytrącaniu się kryształków zamarzniętej wody. Takie lody będą puszyste i gładkie. Mleko nie może być kwaśne! Jeżeli używamy mleka sproszkowanego, 10 dag proszku rozprowadzamy w 100 ml przegotowanej wody. Jaja z cukrem ucieramy bardzo dokładnie. Masa... więcej![]() Sałatki z warzyw, mięsa i rybydodany przez: aleksa6 Sałatki z warzyw, mięsa i ryby najlepiej przyrządzać na kilka godzin przed spożyciem, aby smaki i zapachy poszczególnych składników dobrze się połączyły. więcej![]() Szczypta soli w ciastachdodany przez: trini6 Szczypta soli w niektórych potrawach słodkich, jak np. ciasto drożdżowe lub sernik wybitnie podnosi ich smak. więcej![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|