|
||||
Przysmak w galareciedodany przez: patryshia Dobra galareta nie rozpływa się na półmisku, ale też nie jest "twarda". Zawsze powinna być przezroczysta. Galaretę "codzienną" przyrządzamy z wywaru warzywnego /z dodatkiem żelatyny/ wykwintną - z odrobiną alkoholu /np. białego wina/. Przystawkę można przygotować z ryb, drobiu, mięsa lub warzyw. Bardzo smaczna galareta... więcej![]() plamy z herbatydodany przez: aleksa6 plamy z herbaty – najlepiej usuwa się za pomocą soli (gdy plama jest jeszcze świeża). Należy solidnie zasypać plamę solą, a następnie sprać ją w gorącej wodzie z dodatkiem detergentu i obficie wypłukać. więcej![]() Temperatury i czasy pieczenia ciastdodany przez: patryshia CIASTO |TEMPERATURA| CZAS | | | PIECZENIA |PIECZENIA| | | [st.] | [min] | |KRUCHE | 180-200 | 20-30 | |PÓŁKRUCHE | 180-220 | 20-30 | |PIASKOWE | 160-200 | 30-45 | |FRANCUSKIE | 250 | 15-30 | |PÓŁFRANCUSKIE | 250 | 15-30 | |BISZKOPTOWE | 160-180 | 15-30 | |PIERNIK | 150-160 | 45-60 | |DROŻDŻOWE | 160-180 | 15-50 | Zamiana st.F... więcej![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|