Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Banany

dodany przez: Evika Zwróćmy uwagę na to, by obrane i pokrojone banany nie leżały zbyt długo, gdyz mogą ściemnieć. Należy je zatem zacząć smażyć jak najszybciej. więcej więcej

Tort polany czekoladą

dodany przez: Marzena nie wstawiaj do lodówki więcej więcej

Zupa

dodany przez: ewa1257 Poprawa smaku zupy więcej więcej

aby sernk nie opadł

dodany przez: monial Nie należy wyjmować ciasta tuż po upieczeniu, lecz zostawić je w piekarniku na 20-30 minut przy lekko uchylonych drzwiczkach. więcej więcej

zagęszczanie zupy

dodany przez: aleksa6 Aby zagęścić zbyt żadką zupę,należy dodać do niej 1-2 łyżki kaszy manny lub puree ziemniaczanego w proszku,względnie zasmażkę z torebki. więcej więcej

Zamrażanie

dodany przez: paula26013 Zamrażaj szybko, ponieważ tylko wtedy produkty zachowają najwięcej wartości odżywczych. Nie zamrażaj produktów po raz drugi. Torebki i pojemniki na mrożonki powinny być szczelne i wykonane tylko z materiałów do tego przeznaczonych. Czas przechowywania zależy od rodzaju produktu: ryby, wędlina, gotowe potrawy i ciasta – 6 miesięcy sery,... więcej więcej

Bezy

dodany przez: trini6 do bezów nie dodajemy więcej cukru niż podano w przepisie, bo w czasie pieczenia nieładnie zbrązowieją więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher