|
||||
Bazylia w doniczcedodany przez: paula26013 Nawozisz? Podlewasz regularnie? Kiedy posiales? Cz ma sloneczne miejsce? Moje sa juz wysokie na 30 cm i maja naprwde sporo lisci. Z tym, ze ja kupilem sadzonki u ogrodnika, ale one byly malutkie a po 3 tygodniach tak urosly. Najwazniejsze jest nawozenie jakims nawozem do roslin jadalnych. Zawsze to troche chemii, ale bez tego nie wyrosnie.... więcej![]() plamydodany przez: paula26013 Ocet zabija dobrze zapachy różne, ale w przypadku tapicerki samochodowej to raczej nie wypali. Może spróbuj spryskać dokładnie to miejsce jakimiś perfumami samochodowymi lub własnymi. więcej![]() Delikatny smak czosnkudodany przez: trini6 czosnek nie zdominuje smaku potrawy, gdy ząbkiem przeciętym wzdłuż natrze się dno garnka lub patelni więcej![]() Zielona fasoladodany przez: aleksa6 Zielona fasola musi być twarda, bez brązowych przebarwień. W lodówce można ją trzymać najwyżej dwa dni. W żadnym wypadku nie wolno jeść jej na surowo, ponieważ zawiera trującą substancję o nazwie fazyna, która ulega zniszczeniu w wyniku gotowania. więcej![]() Awokado - co zrobić by dip nie zmieniał kolorudodany przez: paula26013 Co zrobić, gdy kolor dipów z mocno dojrzalego avocado, po jakims czasie robi sie nieciekawy (cementowy)? Podobno jak sie wrzuci do dipu z avocado jego pestke, to nie zmienia koloru, ale nie probowalam. Jesli robie dip z avocado uzywam plastikowego noza do obierania i drewnianego tluczka do roztarcia. W ten sposob avocado nie zdazy stracic... więcej![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|