|
||||
Zielony groszekdodany przez: trini6 Świeży groszek nie straci podczas gotowania zielonego koloru, poza tym będzie wyjątkowo kruchy, jeśli dodasz do wody trochę cukru. Tak samo mrożony groszek powinno się gotować z cukrem - jest wtedy smaczniejszy. więcejPrzygotowując na patelni mięsododany przez: major161 Przygotowując na patelni mięso przyprawiamy je na ogół dopiero po podsmażeniu. Dzięki temu pory szybciej się zamykają i mięso nie jest zbyt suche. więcejKruchy placek bez zakalcadodany przez: trini6 ciasto na blasze posmarować ubitym białkiem, posypać mąką i dopiero wtedy ułożyc owoce. Sok nie wsiąknie w ciasto więcejBrudne garnkidodany przez: patryshia doskonałym środkiem do czyszczenia chromowanych i stalowych garnków jest wywar ze szpinaku, kwas znajdujący się w szpinaku nadaje metalowym powierzchniom lśniący połysk więcej |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|