Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Zagęszczanie zup

dodany przez: paula26013 Śmietaną - wymieszać śmietanę z niewielką ilością mąki, lekko posolić, połączyć z kilkoma łyżkami zupy a następnie wlać do pozostałej zupy i zagotować. W ten sam sposób można również doprawiać zupę jogurtem naturalnym. Żółtkami – roztrzepać żółtka z wodą (tyle łyżek wody ile żółtek), połączyć z kilkoma łyżkami zupy. Mieszając zupę wlewać... więcej więcej

boczek dobry na szasłyk

dodany przez: karoolla1987 bardzo dobrym składnikiem szaszłyków jest boczek, który uchroni niewielkie kawałki mięsa przed nadmiernym wysuszeniem więcej więcej

Owocowe ciasto bez zakalca

dodany przez: Marzena wystarczy białko więcej więcej

Skórka z cytryny do kompotu

dodany przez: trini6 Skórki z cytryny dadane do gotującego się kompotu zapobiegają rozgotowywaniu się owoców i poprawiają aromat więcej więcej

ziemniaki

dodany przez: SylwiaLilianna gotowane w łupinach więcej więcej

zapach czosnku

dodany przez: aleksa6 Aby pozbyć się intensywnego zapachu czosnku,należy zjeść jabłko,pietruszkę,surowy bób lub rozgryźć ziarenko kawy. więcej więcej

Usuwanie plam z wina

dodany przez: paula26013 Plamy z wina białego zmywamy ciepłym spirytusem. Plamy z wina czerwonego spłukujemy winem białym lub posypujemy solą, a następnie przecieramy wódką. Potem przecieramy ciepłą wodą z dodatkiem proszku. Można też użyć kwaśnego mleka do zaprania plamy. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher