Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Skórka z cytryny do kompotu

dodany przez: trini6 Skórki z cytryny dadane do gotującego się kompotu zapobiegają rozgotowywaniu się owoców i poprawiają aromat więcej więcej

Wędlina

dodany przez: paula26013 jeśli jest zbyt wyschnięta pokroić w cienkie plasterki, zalać mlekiem, a po 10 min oczyścić i podać na stół więcej więcej

Świeży chleb po zamrożeniu

dodany przez: paula26013 Aby zachować świeżość chleba podczas rozmnażania należy go skropić wodą lub wodą z mlekiem przed włożeniem do piekarnika więcej więcej

Jak łatwo oczyścić rybę z łusek

dodany przez: trini6 Rybę łatwiej oczyścić z łusek, jeśli pokropi się ją octem i odstawi na 10 minut. więcej więcej

zapach czosnku

dodany przez: aleksa6 Aby pozbyć się intensywnego zapachu czosnku,należy zjeść jabłko,pietruszkę,surowy bób lub rozgryźć ziarenko kawy. więcej więcej

jak przygotowac wywar

dodany przez: patryshia Podstawę wielu zup - rosół instant możemy zastąpić samodzielnie przygotowanym wywarem. Przyrządza się go z mięsa, kości lub drobiu, ryb, jarzyn, bądź z grzybów. Mięso na wywar umieszcza się w zimnej wodzie, którą powoli doprowadza się do wrzenia. Wywary mięsne dzieli się na jasne i ciemne. Mięso, kości i jarzyny przed ugotowaniem piecze się... więcej więcej

Złoty kolor smażonej ryby

dodany przez: Marzena kolor smażonej ryby można poprawić. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher