|
||||
Grudki w sosiedodany przez: trini6 Grudki w sosie przecieramy przez sito, dodajemy troche masła i pononie odgrzewamy. więcej![]() Jarzynydodany przez: paula26013 oczyścić z robaków można wkładając je na parę minut do wody z solą. (1928) więcej![]() bielutki ryżdodany przez: karoolla1987 Ryż zachowa śnieżną biel i nie rozgotuje się, jeżeli dodamy do wody kilka kropel soku lub odrobinę kwasku cytrynowego. więcej![]() Bigosdodany przez: patryshia Bigos należy do tradycyjnych specjałów kuchni staropolskiej. Ma wiele wariantów, w każdej kuchni przyrządza się go nieco inaczej. Jest więc bigos myśliwski, litewski, hultajski i domowy. Najlepszy bigos powstaje z kapusty mieszanej. Jeżeli szykujemy bigos wyłącznie z kapusty słodkiej, dodajmy kwaśne jabłka. Na półtora kilograma kapusty bierzemy... więcej![]() Lodówka + lóddodany przez: domciak Alby pozbyć się lodu z lodówki należy rozmrozić lodówkę szybko i bez problemów nie jest łatwo, szczególnie, gdy mamy grubą warstwę lodu (np.: w zamrażarce). Aby szybko pozbyć się tej warstwy, wystarczy wstawić do lodówki naczynie z wrzątkiem. więcej![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|