Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Zapach cebuli

dodany przez: Marzena jablko więcej więcej

Grudki w sosie

dodany przez: trini6 Grudki w sosie przecieramy przez sito, dodajemy troche masła i pononie odgrzewamy. więcej więcej

Jarzyny

dodany przez: paula26013 oczyścić z robaków można wkładając je na parę minut do wody z solą. (1928) więcej więcej

bielutki ryż

dodany przez: karoolla1987 Ryż zachowa śnieżną biel i nie rozgotuje się, jeżeli dodamy do wody kilka kropel soku lub odrobinę kwasku cytrynowego. więcej więcej

Bigos

dodany przez: patryshia Bigos należy do tradycyjnych specjałów kuchni staropolskiej. Ma wiele wariantów, w każdej kuchni przyrządza się go nieco inaczej. Jest więc bigos myśliwski, litewski, hultajski i domowy. Najlepszy bigos powstaje z kapusty mieszanej. Jeżeli szykujemy bigos wyłącznie z kapusty słodkiej, dodajmy kwaśne jabłka. Na półtora kilograma kapusty bierzemy... więcej więcej

Błyszcząca skórka na serniku

dodany przez: Marzena potrzebne mleko i cukier więcej więcej

Lodówka + lód

dodany przez: domciak Alby pozbyć się lodu z lodówki należy rozmrozić lodówkę szybko i bez problemów nie jest łatwo, szczególnie, gdy mamy grubą warstwę lodu (np.: w zamrażarce). Aby szybko pozbyć się tej warstwy, wystarczy wstawić do lodówki naczynie z wrzątkiem. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher