|
||||
Świat serwetek!dodany przez: domciak ZĄBKI… Serwetkę składamy wzdłuż na pół. Rogi z obu stron zaginamy do środka. Składamy na pół zagiętymi brzegami na zewnątrz. Brzegi zaginamy, nakładając jeden na drugi. W ten sposób powstaną fantazyjne ząbki. 1,2,3 i serwetka jest gotowa :) więcejbielutki ryżdodany przez: karoolla1987 Ryż zachowa śnieżną biel i nie rozgotuje się, jeżeli dodamy do wody kilka kropel soku lub odrobinę kwasku cytrynowego. więcejPowidła czy marmolada?dodany przez: paula26013 Jaka jest różnica między powidłami a marmoladą? Do powideł nie dodajemy cukru lub dodajemy go niewiele, to że powidła są gęste zawdzięczmy długiemu gotowaniu. Natomiast w marmoladzie ilość cukru nie powinna być mniejsza niż 1/2 masy gotowego wyrobu. Marmolada szybciej gęstnieje i jest smaczniejsza jeżeli gotujemy jednorazowo małe ilości. więcej |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|