Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Zapachy w lodówce

dodany przez: ds W lodówce mieszają się różne zapachy... więcej więcej

Chrupiąca panierka

dodany przez: paula26013 Jeśli tuż przed zdjęciem kotleta z patelni zwiększysz na chwilę ogień to panierka będzie bardziej chrupiąca. więcej więcej

Plamy

dodany przez: paula26013 alkohol -wodą utlenioną. atrament -namoczyć z gorącym mleku i sprać w wodzie z mydłem z dodatkiem spirytusu; -z mebli: sokiem z rabarbaru; -świeże plamy cytryną; -stare plamy namoczyć w kwaśnym mleku; -specjalne atramenty: kwasem octowym, mrówkowym, terpentyną, octem; -natłuścić oliwą i zmyć benzyną; -wcierać pokrzywę, a potem przemyć... więcej więcej

Brzoskwinia

dodany przez: Marzena pomarszczona skorka więcej więcej

Zielony ryż

dodany przez: Marzena sok ze szpinaku więcej więcej

ubijanie śmietany na krem

dodany przez: cohenna szybkie ubijanie więcej więcej

Jaja

dodany przez: paula26013 konserwowanie w 10 funtach wody wapiennej rozpuścić 20 łutów soli kuchennej. Ułożyć jaja w słojach, zalać i wstawić do piwnicy. Jaja trzymają świeżość 7 miesięcy. (1928) aby nie popękały przed gotowaniem należy lekko nakłuć szpilką szerszy koniec lub do wody dodać trochę octu. Nie należy gotować jajek prosto z lodówki. jajko pęknięte... więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher