Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Solenie mięsa ,ryb i grzybów

dodany przez: Marzena pora solenia więcej więcej

Aby pojemniczki na lód nie przymarzały

dodany przez: trini6 Pojemniczki na kostki lodu nie przymarzną, jeśli na dno zamrażalnika nasypiemy trochę soli albo na spód każdego pojemniczka kapniemy woskiem. więcej więcej

Zielony groszek

dodany przez: trini6 Świeży groszek nie straci podczas gotowania zielonego koloru, poza tym będzie wyjątkowo kruchy, jeśli dodasz do wody trochę cukru. Tak samo mrożony groszek powinno się gotować z cukrem - jest wtedy smaczniejszy. więcej więcej

Czyszczenie emaliowanych zlewozmywaków

dodany przez: paula26013 Emaliowane zlewozmywaki lub wanny można przecierać wyciśniętym wnętrzem cytryny (do tego celu warto użyć skórki z cytryny zanim ją wyrzucimy). W ten sposób pozbędziemy się rdzy a emalia stanie się błyszcząca więcej więcej

Zupa bez nadmiaru tłuszczu

dodany przez: Marzena pomogą kostki lodu. więcej więcej

barwny ryż

dodany przez: cohenna aby ryż był żółty więcej więcej

Soczysta szarlotka

dodany przez: Marzena potrzebny natłuszczony papier więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher