Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Pieczenie po ostrej papryce, lub chrzanie

dodany przez: paula26013 szybkie usunięcie powąchać chleb. więcej więcej

Zagęszczanie zup

dodany przez: paula26013 Śmietaną - wymieszać śmietanę z niewielką ilością mąki, lekko posolić, połączyć z kilkoma łyżkami zupy a następnie wlać do pozostałej zupy i zagotować. W ten sam sposób można również doprawiać zupę jogurtem naturalnym. Żółtkami – roztrzepać żółtka z wodą (tyle łyżek wody ile żółtek), połączyć z kilkoma łyżkami zupy. Mieszając zupę wlewać... więcej więcej

aromatyczny olej

dodany przez: karoolla1987 sposob więcej więcej

Usuwanie plam z wina

dodany przez: paula26013 Plamy z wina białego zmywamy ciepłym spirytusem. Plamy z wina czerwonego spłukujemy winem białym lub posypujemy solą, a następnie przecieramy wódką. Potem przecieramy ciepłą wodą z dodatkiem proszku. Można też użyć kwaśnego mleka do zaprania plamy. więcej więcej

Soczysta szarlotka

dodany przez: Marzena potrzebny natłuszczony papier więcej więcej

Czyszczenie emaliowanych zlewozmywaków

dodany przez: paula26013 Emaliowane zlewozmywaki lub wanny można przecierać wyciśniętym wnętrzem cytryny (do tego celu warto użyć skórki z cytryny zanim ją wyrzucimy). W ten sposób pozbędziemy się rdzy a emalia stanie się błyszcząca więcej więcej

Aby tłuszcz nie zbrązowiał

dodany przez: Marzena potrzebna marchewka więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher