Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Jak podawać

dodany przez: SylwiaLilianna Wina deserowe więcej więcej

Jak podawać

dodany przez: SylwiaLilianna Wina musujące więcej więcej

Jak podkreślić smak wołowiny

dodany przez: patryshia Smak delikatnej i kruchej wołowiny doskonale podkreśla podawany na zimno pikantny sos jarzynowy. więcej więcej

Jak pozbyć się nieprzyjemnego zapachu z kuchenki mikrofalowej

dodany przez: trini6 Aby skutecznie pozbyć się brudu i nieprzyjemnego zapachu z kuchenki mikrofalowej do połowy szklanki wrzącej wody wsyp 2 łyżeczki proszku do pieczenia i wstaw do mikrofalówki na ok. 6-7 minut. Niemiły zapach zniknie i łatwiej doczyścisz kuchenkę. więcej więcej

Jak przechowywać figi by nie wyschły

dodany przez: trini6 Najlepiej trzymać je w szczelnie zamykanym słoiku (typu twist) wkładając do środka skórki z cytryny. Tak przechowywane zachowają miękkość również inne suszone owoce: rodzynki, morele, daktyle więcej więcej

Jak przechowywać pomidory

dodany przez: trini6 Pomidorów nie powinno trzymać się z innymi owocami i warzywami, gdyż przyśpieszają one proces gnilny. więcej więcej

jak przygotowac wywar

dodany przez: patryshia Podstawę wielu zup - rosół instant możemy zastąpić samodzielnie przygotowanym wywarem. Przyrządza się go z mięsa, kości lub drobiu, ryb, jarzyn, bądź z grzybów. Mięso na wywar umieszcza się w zimnej wodzie, którą powoli doprowadza się do wrzenia. Wywary mięsne dzieli się na jasne i ciemne. Mięso, kości i jarzyny przed ugotowaniem piecze się... więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher