Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

robiąc panierke

dodany przez: aleksa6 Robiąc panierkę do jajek należy dodać odrobinę soli i oleju - panierka jest krucha. więcej więcej

Resztki wina

dodany przez: Marzena możesz wykorzystać więcej więcej

Resztki mięsa w maszynce

dodany przez: patryshia można je łatwo usunąć, jeśli po zmieleniu mięsa przepuści się jeszcze przez maszynkę kawałek chleba suchego więcej więcej

Rdzewienie żeliwnej patelni

dodany przez: patryshia aby nie dopuścić do rdzewienia żeliwnej patelni należy czyścić ją na sucho, posypując solą i wycierając papierem, a następnie lekko przecierając olejem jadalnym więcej więcej

Ratunek dla przesolonej zupy

dodany przez: monial * zupę jarzynową można uratować wsypując do niej łyżeczkę piure ziemniaczanego * do zbyt słonych zup lub sosów można dodać łyżkę miodu * do przesolonej zupy można również wrzucić kilka obranych ziemniaków. Podczas gotowania wyciągną one sól. Potem należy oczywiście je wyrzucić. więcej więcej

Pyszny sernik

dodany przez: Marzena potrzebny cukier żelujący więcej więcej

pyszny sernik

dodany przez: cohenna smak proszku do pieczenia można usunąć więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher