|
||||||||||
Dorsz w migdałachKrótki opis potrawypyszna rybaPotrzebne składniki filety z dorsza - 4 szt. cytryna - 1 szt. jajko - 1 szt. płatki migdałowe - 1 łyżka(i) masło - 1 łyżka(i) mąka - 1 łyżeczka(i) sól,pieprz natka,olej do smażenia Etapy przyrządzania1
Filety skropić sokiem z cytryny i odstawić na 15 minut do lodówki.Po tym czasie każdy kawałek ryby posolić i popieprzyć.Obtoczyć w mące i w roztrzepanym jajku,a następnie w płatkach migdałowych.Rozgrzać olej na patelni i smażyć opanierowane filety po 4 minuty z każdej strony.Podawać gorące z kawałkiem masła,zieloną sałatą,natką i plasterkiem cytryny.
Jak podawać?gorące z kawałkiem masła,sałatą i plasterkiem cytryny Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|