|
||||||||||
Zupa z kurczaka i szpinakuKrótki opis potrawydoskonałas dla smakoszy chińskich potrawPotrzebne składniki pierś z kurczaka - 20 dag wino ryżowe - 1 łyżka(i) cukier - 3/4 łyżeczka(i) olej sezamowy - 1 łyżeczka(i) szpinak - 25 dag bulion drobiowy - 4 szkl. sos sojowy - 1 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Mięso pokroić w paski.Włożyć do miski,polać winem i olejem.dodać pół łyżeczki cukru i wymieszać.Marynować 20 minut.W tym czasie wrzucić szpinak do rondla z gorącą wodą.Potem szpinak przecedzić.Zagotować bulion,dodać sos sojowy i resztę cukru.Włożyć mięso i ponownie zagotować.Pozostawić na ogniu,aż mięso zrobi się biale.Dodać szpinak i znowu zagotować.
Jak podawać?na ciepło Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|