|
||||||||||
Sandacz z brokułami i makaronemKrótki opis potrawybardzo pyszne daniePotrzebne składniki filet z sandacza - 400 g cytryna - 1 szt. brokuły - 700 g oliwa z oliwek - 2 łyżka(i) makaron-wstążki - 400 g śmietana - 4 łyżka(i) pęczek koperku - 1 szt. sól jodowana, pieprz - 1 szczypta(y) Przydatne akcesoriagarnekEtapy przyrządzania1
Poroić rybę na niewielkie kawałki. Umyć cytrynę w gorącej wodzie, osuszyć. Zetrzeć skórkę z połowy cytryny na tarce o bardzo małych oczkach. Wycisnąć sok, wymieszać go ze startą skórką i dodać do ryby. Przyprawić rybę solą i pieprzem.
Umyć i oczyścić brokuły, oddzielić wierzchnie różyczki od łodyżek. Rozgrzać oliwę w dużym garnku, udusić na niej brokuły, przyprawić je solą i pieprzem.
Wrzucić makaron do dużej ilości wrzącej wody, gotować przez około 10 minut.
Ugotowany makaron dobrze odsączyć i wymieszać ze śmietaną i brokułami. Na wierzchu ułożyć kawałki sandacza. Przykryć garnek pokrywką, postawić na małym ogniu na około 7 minut.
Umyć, osuszyć i posiekać koperek. Posypać nim makaron. Przyprawić potrawę solą i pieprzem.
Jak podawać?na talerzach Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|