|
||||||||||
BANANY W CIESCIE FRANCUSKIM NA OSTROKrótki opis potrawysmaczne i niedrogiePotrzebne składniki mrozone ciasto francuskie - 60 dag musztarda - 4 łyżka(i) słodka smietana - 1 łyżka(i) cebula - 1 szt. curry - 1/2 łyżka(i) sos tabasco - 1 łyżeczka(i) jajo - 1 szt. banany - 8 szt. Etapy przyrządzania1
Sposób przygotowania:
1. Płaty ciasta ułozyć obok siebie , zmrozić . Ciasto zwilżamy zimną wodą , układamy płatki jeden na drugim i cienko wałkujemy na kształt prostokatu . Później pokroić na 8 równiutkich kwadratów .
2. Musztarde mieszamy ze smietaną . Obieramy cebulę i drobno kroimy , dodajemy do śmietanki . Mase solimy i dodajemy pieprzu , przyprawiamy curry i kilkoma kroplami sosu tabasco . Następnie smarujemy ciasto pozostawiając brzegi suche.
3. Oddzielamy białko od żółtka . Roztrzepujemy białko ale nie ubijamy na piane , smarujemy nim brzegi ciasta . Banany obrać , obłozyć przygotowane ciasto , kazdy kwadrat złozyć na pół po przekatnej i starannie zlepić . każdy kawałek lekko nacinamy w 2 mejscach nożem .
4. Rozmacamy żółtko , smarujemy ciasto i układamy na blasze opłukanej zimna woda pieczemy w temperaturze 200 stopni około 15 minut . Gotowe danie przybrać listkami pietruszki . Podawać gorace .
SMACZNEGO
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|