|
||||||||||
boczek z grillaKrótki opis potrawyświetny boczekPotrzebne składniki boczek ocet spiritusowy sol czosnkowa woda przyprawa do grilla Etapy przyrządzania1
Boczek kroimy w plastry gr.ok.1,5cm. Nacieramy solą czosnkową i zostawiamy na chwilę na desce w tym czasie przygotowujemy zalewę. Szklankę wody wlewamy do miski, dodajemy pół łyżeczki soli czosnkowej, 2 łyżki octu oraz 4-5 łyżek przyprawy do grilla. Mieszamy. Wsadzamy boczek, w razie potrzeby (gdyby zalewa nie przykrywała boczku) podwajamy ilość zalewy. Tak trzymamy przez 1 dzień następnie grillujemy wedle uznania.
Ps1. pisząc 'Odpowiedni kawałek boczku' mamy na myśli odpowiedni duży (aby wystarczyło dla wszystkich)
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|