|
||||||||||
Deser biało-czerwonyKrótki opis potrawyDeser biało-czerwonyPotrzebne składniki 2 opakowania serka homogenizowanego (ok. 50 dag) 1 opakowanie gotowej galaretki wiśniowej lub truskawkowej 5 dag świeżych lub mrożonych truskawek 2 - 3 łyżki cukru pudru, wanilia lub cukier waniliowy. Etapy przyrządzania1
Na 2 - 3 godz. wcześniej przygotować galaretkę według przepisu na opakowaniu i pozostawić, aż zacznie krzepnąć. Truskawki starannie opłukać, obrać z szypułek (mrożone na 30 min. przed przyrządzaniem przesypać 1 łyżką cukru pudru).
Twarożek wymieszać z cukrem i wanilią. W szklanych pucharkach lub miseczkach układać na przemian twarożek i galaretkę. Wierzchnią warstwę powinna stanowić galaretka, ułożyć na niej po kilka truskawek, pozostawić w lodówce do stężenia.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|