|
||||||||||
Sos pomidorowo-bakłażanowyKrótki opis potrawyPodawać do zimnych mięs, wędlin, białego sera i jaj ugotowanych na twardo.Potrzebne składniki 1 kg pomidorów bakłażan średniej wielkości 3 strągi czerwonej papryki 4 łyżki oliwy 4 jabłka mielony imbir curry, cukier, sól Etapy przyrządzania1
Obrany bakłażan kroimyw plastry i zostawiamy na godzinę. Jabłka myjemy, obieramy i trzemy na tarce.Paprykę i pomidory sparzamy i po zdjęciu skórki siekamy w kostkę. Bakłażany smazymy na oliwie, dodajemy papryke i jabłka, a pod koniec pokrojone pomidory. Smarzymy, aż warzywa będą miękkie. Nastepnie studzimy, miksujemy, doprawiamy solą, cukrem, imbirem i curry do smaku.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|