Mus agrestowy z kiwi

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Zupa owocowa.

Potrzebne składniki

• 1/2 kg agrestu
• 2 owoce kiwi
• 3/4 litra wody
• 10 dag cukru
• kawałek skórki cytrynowej
• 1/2 laski wanilii
• cukier do smaku

Etapy przyrządzania

1
Wodę zagotowujemy z cukrem. Dodajemy oczyszczony agrest, skórke cytrynową, rozszczepioną wanilię. Gotujemy, aż agrest będzie miękki. Ocowe kiwi obieramy - jeden kroimy na plasterki, a drugi przepoławiamy. Przepołowione kiwi dodajemy do agrestu. Agrest miksujemyi przecieramy przez sito. Dosładzamy do smaku. Podajemy schłodzony, przybrany plastrami kiwi.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher