Kremowa zupa selerowa

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Odświętna zupa selerowa.

Potrzebne składniki

• 1 seler
• 1 duży ziemniak
• 1/4 litra mleka
• 1/2 litra rosołu z kury
• 6 łyzek śmietany
• 1 żółtko
• 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
• 15 dag ugotowanej lub upieczonej piersi kurczaka
• sól
• biały pieprz
• starta gałka muszkatołowa

Etapy przyrządzania

1
Ziemniaki i seler obieramy i kroimy w kostkę. Gotujemy w rosole do miękkosći, miksujemy i doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołowa. Żółtko mieszamy ze śmietaną i dodajemy do zupy, całość podgrzać, ale już nie gotujemy. Wrzucamy pokrojoną w paski lub kostkę pierś kurczaka. Podajemy na ciepłych talerzach z posiekaną natką i graneczkami z bułki.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher