|
||||||||||
Dorsz z pieczarkamiKrótki opis potrawysmaczny z ziemniakamiPotrzebne składniki filety z dorsza - 80 dag sok cytrynowy - 4 łyżeczka(i) por - 2 szt. woda - 2 szkl. pieczarki - 20 dag mieszanka suszonych ziół - 1 łyżeczka(i) sól - szczypta(y) pieprz - szczypta(y) Etapy przyrządzania1
Filety z dorsza natrzeć solą i pieprzem. Do garnka wlać wodę, zagotować, dodać sok z cytryny. Dodać rybę.Pory umyć, odrzucić zielone części. Części białe pokroić w cienkie plasterki. Pieczarki oczyścić, umyć i pokroić w paseczki. Dodać wraz z porami do ryby. Dusić pod przykryciem na bardzo małym ogniu około 15 minut. W połowie duszenia dodać zioła.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|