|
||||||||||
tosty czosnkoweKrótki opis potrawybanalnie prosta przekaska zostawiajaca wspomnienie czosnku na dlugi czas :)Potrzebne składniki kawalek chleba tostowego lub zwyklego - 2-3 szt. czosnek - 3-4 sol - 1 szczypta(y) olej - 3-4 łyżka(i) Przydatne akcesoriapatelnia wyciskarka do czosnku (tak to sie chyba nazywa)Etapy przyrządzania1
czosnek obrac i rozgniesc
dodac do niego sol i wymieszac aby powstala lepka masa
wysmarowac mase na 1 stronie kazdego kawalka chleba/tosta
rozgrzac olej na patelni
chleb smazyc z kazdej strony po okolo 2 minuty (ja lubie kiedy czosnek sie zrobi brazowo-zloty ale mozna smazyc krocej)
SMACZNEGO
Jak podawać?jako kolacje chyba ze caly dzien chcemy wspominac czosnek to na sniadanieUwagiwietrzyc caly dom lub kuchnie po przyrzadzeniu przekaski :D Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|