|
||||||||||
Biszkopt z jabłkamiKrótki opis potrawyBardzo łatwe i szybkie w przyrządzeniu ciasto.Potrzebne składniki mąka pszenna tortowa - 2 szkl. cukier - 1 1/3 szkl. cukier waniliowy jaja - 4 szt. olej słonecznikowy - 3/4 szkl. proszek do pieczenia - 2 łyżka(i) jabłka - 1/2 kg Etapy przyrządzania1
Całe jajka wbić do miski, dodać cukier i cukier waniliowy i utrzeć na kogel mogel.
Do tego dosypywać mąkę, proszek do pieczenia i miksując wlewać olej (można tez dodać trochę zapachu, najlepiej waniliowego).
Wyrobić na gładką masę aż pojawią się pęcherzyki powietrza.
Posmarować blachę czy tortownice margaryną posypać bułką tartą.
Na spód wysypać poszatkowane jak na racuchy jabłka.
Zalać jabłka ciastem i piec ok. 45-50 min w temp.180-200 stopni.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|