ZaChóD sŁoŃcA

Aktualna ocena: 0
dodany przez: cohenna
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

:P

Potrzebne składniki

• magaryna pslma - 1 op.
• kakao - 1 łyżka(i)
• jajka - 6 szt.
• olejki migdałowe - 2 op.
• olej - 6 łyżka(i)
• proszek do pieczenia - 2 łyżeczka(i)
• mąka wrocławska - 2 szkl.
• cukier - 1,5 szkl.
• mak - 0,5 szkl.

Etapy przyrządzania

1
Żółtka, palmę, olej, cukier utrzeć na jednolitą masę, dodając po trochę mąkę i proszek do pieczenia. Na koniec dodać olejki i pianę z białek ubitą na sztywno, następnie wszystko wymieszać. PRZYGOTOWANĄ MASĘ PODZIELIĆ NA TRZY CZĘŚCI: 1. Dodać mak, wlać do korytka, zrobić rowek odgarniać na boki. 2. Dodać kakao, wlać na masę makową, też zrobić rowek i odgarniać na boki. 3. Dodać 2 łyżki mąki i dokładnie wymieszać, masę żółtą położyć na masę kakaową i ładnie wyrównać na całej powierzchni w korytku. Piec w korytku o długości 26cm. Korytko posmarować olejem i wysypać bułką tartą. Piec około 50-65 minut w temperaturze 180°C-200° C. Po upieczeniu i ostygnięciu babkę polukrować cukrem pudrem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: cohenna
cohenna
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (22)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher