|
||||
Wieprzowina duszona w warzywachdodany przez: patryshia Podawać z ryżem lub ziemniakamioraz dowolną surówką więcejBISZKOPT MAKOWYdodany przez: isiulka 20 dag maku, 5 dag tartej bułki, 20 dag cukru, 6 jaj, 1 olejek migdałowy. Mak sparzyć i dwukrotnie zmielić. Następnie nadal ucierać dodając stopniowo cukier, przesianą tartą bułkę i po jednym żółtku. Na koniec dodać sztywno ubitą pianę z białek. Całość lekko wymieszać. Włożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką. Piec ok.... więcejBrązowy sos z estragonemdodany przez: isiulka Kuchnia węgierska 3 filiżanki brązowego sosu ocet estragonowy 20 g liści estragonu 50 g masła Liście estragonu umyć, drobno posiekać i tak długo gotować z octem estragonowym, aż wywar prawie się wygotuje. Wtedy dodać brązowy sos, a przed podaniem na stół kawałki masła. więcejSOS CEBULOWY BIAŁYdodany przez: isiulka 20 dag cebuli, 3 łyżki masła lub innego tłuszczu, szklanka wywaru z włoszczyzny, 3 łyżki mąki, pół szklanki śmietany, cukier, sól, ziele angielskie Cebulę obrać, pokrajać i udusić na tłuszczu do miękkości (nie rumienić) dodać kilka ziaren ziela angielskiego i podlewać wywarem. Gdy cebula zmięknie, przetrzeć przez sito, rozprowadzić... więcejSOS CHRZANOWYdodany przez: isiulka szklanka majonezu, pół szklanki śmietany, ocet, cukier, sól do smaku Chrzan zetrzeć na tarce, dodać do majonezu, wymieszać ze śmietaną (gęstą). Doprawić do smaku. Podawać do jaj ugotowanych na twardo i zimnych mięs. więcej |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|