Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Nie gotuj zimnych jaj

dodany przez: Ania K. Zimne jaja, prosto z lodówki........ więcej więcej

Sosy do sałatek

dodany przez: patryshia W surówkach i sałatkach spełniają niezwykle ważną rolę. Łagodnie łączą potrawy uszlachetniając ich smak i aromat. Wybór sosu nie może być przypadkowy. Zbyt ciężki może "zdusić" sałatkę. Komponując sos powinniśmy więc zawsze pamiętać o składnikach potrawy, kierować się kilkoma sprawdzonymi zasadami: - delikatne warzywa, takie jak krucha... więcej więcej

Uszka wigilijne - porady

dodany przez: patryshia Jezeli te uszka sa do barszczu, to przed podaniem nie potrzeba ich odgrzewac. Po zrobieniu uszek zagotowac we wrzacej wodzie az ciasto bedzie miekko-twardawe. Odcedzic. Nasmarowac blache lub plaski talerz maslem i rozlozyc na niej uszka pojedyncza warstwa (w ten sposob sie nie posklejaja i nie podra). Przykryc sciereczka. Gdy wystygna, mozna je... więcej więcej

Szkodniki w naszych zapasach!

dodany przez: anlolek Należy włożyć 1-2 listki laurowe więcej więcej

Cytryny i pomarańcze

dodany przez: trini6 Cytryny i pomarańcze włóż na 5 min do wrzątku, zanim wyciśniesz z nich sok - będą bardziej soczyste. więcej więcej

Czyszczenia czajnika 1

dodany przez: aleksa6 Aby usunąć z czajnika kamień, gotujemy w niim wodę z octem winnym. więcej więcej

Dodatek tartej bułki

dodany przez: aleksa6 Dodatek tartej bułki do rybnej masy mielonej sprawia, że produkt końcowy będzie twardszy i jędrniejszy. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher