Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Wilgotna sól

dodany przez: SylwiaLilianna Sól nie zwilgotnieje, więcej więcej

Gotowanie kukurydzy

dodany przez: karoolla1987 Jeśli gotując kukurydzę dodasz trochę soku z cytryny, ziarna zachowają złocisty kolor. więcej więcej

przechowywanie suszonych przypraw

dodany przez: karoolla1987 Suszone przyprawy przechowujemy w szczelnie zamkniętych pudełkach lub słoikach, inaczej tracą cenne olejki lotne, a więc swój aromat więcej więcej

Jak przechowywać pomidory

dodany przez: trini6 Pomidorów nie powinno trzymać się z innymi owocami i warzywami, gdyż przyśpieszają one proces gnilny. więcej więcej

Rzodkiewki pobudzają apetyt

dodany przez: anlolek Rzodkiewki działają niezwykle pobudzająco na apetyt. więcej więcej

Masa makowa

dodany przez: anka1984 Aby przygotować dobrą masę makową, ugotuj 2 szklanki maku w wodzie lub mleku, osącz przepuść dwa razy przez maszynkę i dodaj 2-3 jajka, 6 łyżek cukru, 3 łyżki miodu oraz oraz 2 łyżki masła i 15 dag rodzynek. więcej więcej

Savoir - vivre: barbecue

dodany przez: patryshia Podczas spotkań typu barbecue, czyli przy grillu na świeżym powietrzu,świadomie odchodzi się od konwenansów. Najważniejsze, żeby goście czuli się swobodnie i dobrze się bawili. O to powinien zadbać gospodarz. Na przyjęciach typu barbecue w roli gospodarza występuje właśnie pan domu. Przyprawia, smaży potrawy i przekłada je na półmisek albo na... więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher