Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Sól

dodany przez: aleksa6 Sól nie zwilgotnieje, gdy do solniczki włożysz kilka ziaren ryżu. więcej więcej

Sosy do sałatek

dodany przez: patryshia W surówkach i sałatkach spełniają niezwykle ważną rolę. Łagodnie łączą potrawy uszlachetniając ich smak i aromat. Wybór sosu nie może być przypadkowy. Zbyt ciężki może "zdusić" sałatkę. Komponując sos powinniśmy więc zawsze pamiętać o składnikach potrawy, kierować się kilkoma sprawdzonymi zasadami: - delikatne warzywa, takie jak krucha... więcej więcej

Ciasto na pierogi

dodany przez: julias Ciasto na pierogi będzie bardziej elestyczne więcej więcej

ładny kolor rosołku

dodany przez: karoolla1987 Rosół będzie miał ładny kolor, jeśli do garnka włożymy umytą łuskę od cebuli więcej więcej

herbatniki i sucharki

dodany przez: aleksa6 Aby herbatniki i sucharki dłużej pozostały chrupiące,należy przechowywać je w w szczelmie zamkniętej puszce,z dodatkiem kilku kryształków grubej soli kuchennej. więcej więcej

Ryby

dodany przez: aleksa6 Gorycz w zupie rybnej (uszkodzenie woreczka żółciowego podczas patroszenia ryby) likwidujemy dodając do niej kawałek węgla drzewnego i gotując jeszcze 15 min. Przesolenie zupy zmniejszamy dodając przekrojony ziemniak. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher