Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Papryka bez skórki

dodany przez: trini6 Świeże warzywa trudno obrać, ale wystarczy ułożyć strączki na natłuszczonej blaszce i wstawić na 5-7 minut do gorącego piekarnika. Z lekko upieczonej papryki bez trudu zejmiemy skórkę więcej więcej

Proszek do pieczenia

dodany przez: julias Brak proszku do pieczenia więcej więcej

Barszcz

dodany przez: anlolek Barszcz z czerwonych buraków zakisi się szybciej, gdy... więcej więcej

Bekon

dodany przez: Ania K. Żeby bekon nie zwijał się podczas smażenia.. więcej więcej

Chrupiący spód pizzy

dodany przez: Marzena podpiekać w piekarniku więcej więcej

Zamiana jednostek objętości i ciężaru

dodany przez: patryshia 1 szkl. śmietany 250g 1 szkl. mąki 120-140g 1 szkl. cukru kryształu 160-180g 1 szkl. cukru pudru 120-140g 1 szkl. kaszy manny 150g 1 szkl. ryżu 160-180g 1 szkl. kaszy perłowej 150-180g 1 szkl. kaszy krakowskiej 150-180g 1 łyżka mąki (płaska) 20g 1 łyżka mąki (kopiasta) 40g 1 łyżka ryżu 30g 1 łyżka masła (płaska) 25g 1 łyżka masła... więcej więcej

Nadmiar ciasta francuskiego

dodany przez: patryshia Gdy po pieczeniu zostaną nam skrawki ciasta francuskiego, można posmarować je musztardą i zawinąć w nie parówki lub farsz mięsny, posmarować żółtkiem i upiec. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher