Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Kawa

dodany przez: trini6 Kawa będzie wydajna gdy do dzbanka w którym parzymy wsypiemy szczyptę soli. więcej więcej

Prawidłowe proporcje

dodany przez: trini6 gdy nie wiesz jak zachować proporcje, gotując ryż, stosuj zasade - jedna szklanka ryżu na dwie szklanki wody więcej więcej

Bekon

dodany przez: Ania K. Żeby bekon nie zwijał się podczas smażenia.. więcej więcej

Bazylia w doniczce

dodany przez: patryshia Nawozisz? Podlewasz regularnie? Kiedy posiales? Cz ma sloneczne miejsce? Moje sa juz wysokie na 30 cm i maja naprwde sporo lisci. Z tym, ze ja kupilem sadzonki u ogrodnika, ale one byly malutkie a po 3 tygodniach tak urosly. Najwazniejsze jest nawozenie jakims nawozem do roslin jadalnych. Zawsze to troche chemii, ale bez tego nie wyrosnie.... więcej więcej

Gotowanie warzyw z karotenem

dodany przez: aleksa6 Warzywa zawierające karoten (np. marchew), gotuje się z dodatkiem niewielkiej ilości tłuszczu. więcej więcej

Chrupiący kurczak

dodany przez: aleksa6 Podczas pieczenia kury (na grillu, w piekarniku) dobrze posmarować ją kilka razy pędzelkiem maczanym w piwie, a wtedy jej skórka przyrumieni się na złoty kolor i będzie chrupiąca. więcej więcej

Nadmiar ciasta francuskiego

dodany przez: patryshia Gdy po pieczeniu zostaną nam skrawki ciasta francuskiego, można posmarować je musztardą i zawinąć w nie parówki lub farsz mięsny, posmarować żółtkiem i upiec. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher