Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Pamiętaj, że

dodany przez: patryshia Nastawiając rosół lub smak na zupę trzeba zawsze najpierw go zagotować, zebrać starannie szumowiny, a potem dopiero posolić i dodać włoszczyznę. Chcąc mieć klarowny rosół lub zupę, po zagotowaniu odstawiwszy na bok zalać go kilkoma łyżkami zimnej wody, a gdy się ustoi zlać ostrożnie i przecedzić. Wszelkie mięso smażone po angielsku należy... więcej więcej

czerstwy chleb

dodany przez: Marzena Lekko obeschniety chleb ,mozesz wykorzystać do przygotowania grzanek.Trzeba je jednak od razu zjesc ,bo szybko twardnieja więcej więcej

Naleśniki

dodany przez: kotto Aby naleśniki były bardziej puszyste dodaj do ciasta gazowanej wody mineralnej. więcej więcej

Swierze mleko

dodany przez: cohenna jaj utrzymać świerzość więcej więcej

Kluski

dodany przez: aleksa6 Kluski nie rozpadną się podczas gotowania,jeśli do wody dodamy sporą łyżkę mąki ziemniaczanej. więcej więcej

Porady - napoje

dodany przez: patryshia - Do napojów owocowych może być dodany np. plasterek pomarańczy lub kawałek lodu. - Kompoty należy gotować w niskich rondlach o dużej średnicy. - W dobrze przygotowanym kompocie owoce są miękkie, ale nie rozgotowane, zachowują swój kształt. - Kompot nabierze wspaniałego smaku, gdy dodamy do niego skórkę pomarańczową oraz pół szklanki wina. -... więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher