|
||||
Pachnący biały kalafiordodany przez: trini6 przed ugotowaniem główkę trzeba dokładnie opłukać i odciąć listki, które mogą zabarwić wodę. Kalafior na pewno nie ściemnieje i bedzie miał przyjemny zapach, jeśli do wody dodamy trochę soku z cytryny lub pół szklanki mleka. Można ugotować go też w samym mleku. Będzie miał wtedy delikatniejszy smak więcejpaląca cebuladodany przez: karoolla1987 aby cebula nie palila tak w oczy podczas krojenia nalezy wlozyc ja na jakies 20 min do zimnej wody.wtedy podczas obierania nie beda ulatniac sie z niej soki więcejPaluszki biszkoptowedodany przez: Ania K. Wyschnięte paluszki biszkoptowe zmiel i wykorzystaj do posypywania form do pieczenia. więcej |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|