|
||||
Porady - mięsododany przez: patryshia - Każde mięso musi być dokładnie umyte, zanim cokolwiek z niego zostanie zrobione. - Mięso trzeba myć szybko, nie moczyć w wodzie, gdyż moczenie pozbawia je składników mineralnych i witamin rozpuszczalnych w wodzie. - Umyte mięso sporządzamy natychmiast, nie pozostawiając go w cieple. - Ary otrzymać dobrą sztukę mięsa, należy mięso włożyć do... więcej![]() Smaczniejsze śledziedodany przez: gocha73 Śledzie będą smaczniejsze, jeśli na pół godz. namoczymy je w mleku. więcej![]() Ryż - jak ugotować, żeby był sypkidodany przez: patryshia Wszystko zalezy od tego, jaki masz ryz. Jezeli bialy, dlugi, i nie polamany, to dobrze. Jezeli polamany i wyglada, jakby byl przyproszony maka, stad twoje problemy. Nalezy najpierw go dokladnie umyc pod bierzaca woda, w sitku, przebierajac palcami, aby usunac cala make z powierzchni. Nastepnie przygotowac sredni garnek (emaliowany najlepiej), z... więcej![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|