Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Porady - mięso

dodany przez: patryshia - Każde mięso musi być dokładnie umyte, zanim cokolwiek z niego zostanie zrobione. - Mięso trzeba myć szybko, nie moczyć w wodzie, gdyż moczenie pozbawia je składników mineralnych i witamin rozpuszczalnych w wodzie. - Umyte mięso sporządzamy natychmiast, nie pozostawiając go w cieple. - Ary otrzymać dobrą sztukę mięsa, należy mięso włożyć do... więcej więcej

Truskawki

dodany przez: trini6 Aby truskawki były dłużej świeże najpierw je płuczemy i starannie osuszamy a następnie usuwamy szypułki. więcej więcej

warzywa z grilla

dodany przez: SylwiaLilianna warzywa z grilla więcej więcej

Smaczniejsze śledzie

dodany przez: gocha73 Śledzie będą smaczniejsze, jeśli na pół godz. namoczymy je w mleku. więcej więcej

mąka

dodany przez: aleksa6 Aby mąka zmieszana z wodą pozostała jednolita i nie wytworzyła grudek,należy dodać do niej odrobinę soli. więcej więcej

Smażenie ryb

dodany przez: cohenna Delikatna ryba więcej więcej

Ryż - jak ugotować, żeby był sypki

dodany przez: patryshia Wszystko zalezy od tego, jaki masz ryz. Jezeli bialy, dlugi, i nie polamany, to dobrze. Jezeli polamany i wyglada, jakby byl przyproszony maka, stad twoje problemy. Nalezy najpierw go dokladnie umyc pod bierzaca woda, w sitku, przebierajac palcami, aby usunac cala make z powierzchni. Nastepnie przygotowac sredni garnek (emaliowany najlepiej), z... więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher