Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

przechowywanie suszonych przypraw

dodany przez: karoolla1987 Suszone przyprawy przechowujemy w szczelnie zamkniętych pudełkach lub słoikach, inaczej tracą cenne olejki lotne, a więc swój aromat więcej więcej

marchewka i pomidory

dodany przez: aleksa6 Aby marchewka i pomidory podczas gotowania nie straciły intensywnego koloru,należy razem z nimi do garnka włożyć łyżeczkę tłuszczu. więcej więcej

Ryby

dodany przez: aleksa6 Gorycz w zupie rybnej (uszkodzenie woreczka żółciowego podczas patroszenia ryby) likwidujemy dodając do niej kawałek węgla drzewnego i gotując jeszcze 15 min. Przesolenie zupy zmniejszamy dodając przekrojony ziemniak. więcej więcej

Śledzie

dodany przez: anka1984 Nie mocz śledzi w wodzie. Znacznie lepsze, delikatniejsze będą wymoczone w mleku. Jeśli nie masz mleka, to wodę do moczenia zagotuj z zielem angielskim, jałowcem, liśćmi laurowymi i pieprzem. Przestudzoną zalej śledzie. więcej więcej

Nadziewanie drobiu

dodany przez: aleksa6 objętość nadzienia nie powinna wynosić więcej niż 3/4 objętości nadziewanej przestrzeni. W przeciwnym wypadku nadzienie będzie wypływać na zewnątrz, a wraz z nim soki. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher